понедељак, 15. мај 2017.

2017-05-14: Шеснаеста смотра дечијег стваралаштва у Багрдану

Шеснаеста смотра дечијег стваралаштва у Багрдану је замишљена као манифестација ради очувања културне баштине и изворног стваралаштва Поморавља. Ове године Смотра је реализована на бини у дворишту Основне школе "Јоца Милосављевић" коју су чланови КУД "Света Милановић Поте" уз помоћ Јагодинског спортског савеза (ЈАССА) и МЗ Багрдан адаптирали у току првомајских празника. 
Наступ дечијих ансамбала у категоријама од првог до четвртог и од петог до осмог разреда оцењивао је жири у саставу Драгана Васић, уметнички руководилац Културно уметничког друштва "Каблови" и Жарко Петровић, кореограф, организатор и реализатор програма у Културном центру "Светозар Марковић".
На данашњој манифестацији учествовали су КУД "Глоговац" из Глоговца, КУД "Извор" из Ловаца, КУД "Младост" из Буковча, КУД "Радослав Никчевић" из Милошева и КУД "Света Милановић Поте" из Багрдана. Такмичење се одвијало у три категорије. Прву категорију су чиниле групе деце од 1-ог до 4-ог разреда у изворним играма. У другој категорији су били такмичари у извођењу такође изворних игара, али старости од 4-ог до 8-ог разреда, док су трећу категорију сачињавале групе од 4-ог до 8-ог разреда, у играма у кореографији.
Багрдан се постарао да организација Сморе буде на веома завидном нивоу. Само такмичење је протекло у фер надметању и најбољем реду.
На крају манифестације председница КУД "Света Милановић Поте" Даница Тасић уручила је пригодне дипломе учесницима на манифестацији.

Албум са фотографијама је на линку.

Нема коментара:

Постави коментар