петак, 14. децембар 2012.

Колапс здравствене заштите у Дому здравља Јагодина

Како нам грађани јављају здравствена заштита која се остварује у амбулантама Дома здравља у Јагодини је доживела потпуни колапс. Амбуланте у селима немају најосновнији материјал за превијање па и поред добре воље запослених у сеоским амбулантама пацијенти се упућују на превијање у Јагодину.
Као посебан пример треба истаћи пример амбуланте у Багрдану која суграђане који болују од шећерне болести упућују у болницу у Јагодини јер немају ни најосновнији материјал за превијање. Пример је једна наша суграђанка која има више од 70 година, болује од дијабетеса, и која свака два дана мора да превија рану на нози уз надзор лекара. Без обзира што јој је амбуланта 300 метара од куће она свака два дана мора да обезбеди превоз, јер не може због старости аутобусом, да би у болници у Јагодини обавила најобичније превијање ране на нози.
Да ли ће Град Јагодина са речи прећи на дела да нашим суграђанима са села обезбеди елементарне услове за најједноставније медицинске интервенције? Да ли је брига о нашим суграђанима са села само Потемкиново село локалне самоуправе Града Јагодина? 
Лекари који немају основне услове за рад не можемо кривити због тешког стања у опремљености односно снабдевености амбуланти у селима. То је надлежност локалне самоуправе.

Нема коментара:

Постави коментар